Race mellem barnevogne, rollatorer, inliners, scateboards og indkøbsvogen på samme bane!!!

 

Deltagelsen i kapsejladsen  ”Århus Festuge” er meget anderledes end deltagelsen i andre, idet  både Yngling, Folkebåd, CCB66, J80 og Scancap sejler på samme bane. Uha, det giver spændende mærkerundinger og målgange!

 

I første sejlads drev afvisermærket ud til luv for topmærket, og mange både kunne ikke holde det op og måtte vende til BB lige over i SB bådene hvoraf nogle var af fremmed etnisk herkosmt!  Det kunne høres! Ikke mindst fordi der var en meget frisk vind og nogle både accelererer meget hurtigere end andre ! Ved målgangen var det også med at kigge bagud, ikke efter konkurrenter, næh, det var J80 eller CCB66 der kom skøjtende hen over bølgerne med vindens hastighed og skulle have plads ved mållinien. Hold da op hvor de sejler stærkt med spileren sat i 15-20 m/sek.!! Neglebidende sekunder  når de kom flyvende ind samtidig med os.
 

På 952 Kong Fus var vi vældig tilfreds i første sejlads med at komme ind på 1. pladsen skarpt forfulgt af 972 Bango  og "Duen" i 890, så selvom jeg ikke er tilhænger af vind over 15 m/sek. gav det drivkraft til at fortsætte.

 

Sandelig om det ikke også gik forrygende i anden sejlads lige indtil sidste løber mod målgangen: Da knækkede bommen med et ordentligt brag! Med  Bent ”Mallemuk” som krykke til bommen  fik vi os listet ind på en 3. plads. Derefter  var det  bare om at få bjerget sejlet og få styr på hele herligheden og liste i havn for fokken alene.  729 Sulajma tog sig af 1. pladsen  –  vi kunne i blæsten og blafrende sejl ikke høre den kendte ”Ulve-jodlen” som ofte lyder, når det går godt for Wulff -  og  930 Olfert tog sig af 2. pladsen.

 I havnen gik Bent ”Mallemuk”  på låne-jagt: Det kunne tænkes, at vi kunne låne en bom fra en anden båd som ikke deltog, og igen kommer kammeratskabet i klassen igen helt i top, vi kunne låne af ”Thit”. Flot! Og tak for lån. Det var et fint alternativ til at hente den af 930 Olfert tilbudte bom i Kolding. Dejligt at konkurrenterne ændres fra stridshaner til venner, når vi kommer i havn!
 

Den tredje og sidste sejlads om lørdagen fik dog et reduceret antal deltagere: Flere havde havarier af forskellig art,  andre valgte bare at sejle ind i den efterhånden overfriske vind, Glenn i 627 Gækken, med Pia og Torben som gaster, våndede sig og mente, "at de burde   da i det mindste ha´  en knækket stage eller bom at fremvise.." Resultatet blev, at 930 Olfert igen snuppede 1. Pladsen og  815 Brøgge Bruse tog sig af 2. Pladsen, Team 890 fik 3. pladsen.
 

Der var ikke den store tilgang til moleøl, de fleste kom ind i spredt flok, det regnede og blæste så der blev tørret tøj og hvilet til den store guldmedalje. Om aftenen var det dækket fint op i en hal med et lækkert  tag-selv bord og der var god hygge og stemning og mange forespørgsler om vejret næste dag…
 

Straks søndag morgen skulle den lånte bom prøves, så vi tog på en havnerundfart for at konstatere om alt virkede perfekt. Det gjorde det – næsten: Min hanefod fra løjgangsbommen til storsejlsblokken var lidt for lang, så der kunne ikke trækkes helt ind på storsejlet som vi ellers plejer, men det var dog brugbart.
 

Vejrudsigten havde DMI spået 3-8 m./sek. og den Norske viste 5 m/sek. Vejrguderne var dog kun delvis enige med dette, pustene var på det dobbelte, og fandt man vindstriberne, fløj man af sted i forhold til staklerne i vindhullerne.  930 Olfert fandt fantastik godt rundt mellem hullerne og lavede en serie på 1 – 3 – 2 og dermed var de suveræne vindere af stævnet, og kunne samtidig glæde sig over også at have vundet ranglistens stævner også. Flot sejlet!  890 Team med ”Duen” fløj også fint og fik en samlet 2. plads, og 815 Brøgge Bruse tog sig af 3. pladsen. Ulven havde måske forspist sig i Skælskør ved Storbæltsmesterskabet, vi hørte ikke jodlen, det blev til et mellemsvagt piv på en samlet 6. plads.
 

Der var det sædvanlige race omkring mastekran og optagning, og det går ud over præmieoverrækkelserne som bliver tyndt befolket, det var stort set kun præmietagerne fra de forskellige klasser,der var mødt op for at hylde hinanden. Lidt ærgerligt at "Cirkus Trailer", som det efterhånden er blevet, ikke kan finde sammen til en hyldest af vinderne. Men omvendt: Skulle vi på 952 have sejlet frem, var vi ikke mødt op og trailerne holder således liv i klassen. På godt og ondt...
 

Alt -i-alt   en blandet oplevelse med så mange fremmede både på samme bane, men det kan altså lade sig gøre med en god baneledelse. I år blev det ikke nemmere i den hårde vind og drivende mærker, og med en ny bom kommer vi måske igen..?
 

07.09.09 EK