Folkebådscenter Sydvestfyn        Information:


         Kontakt:

        
                                                            
   Faaborg Sejlklub

           Per Røssel 
          Rolf Krakes Vej 11A
          5700 Svendborg
          Tlf. 5164 8444
         
perroessel@gmail.com

      

 
Folkebådscenter Sydvestfyn

I Faaborg Sejlklub har der traditionelt set været en folkebådsflåde på mellem 4 og 10 både.

I år 2016 er desværre kun 2 både tilmeldt aftenkapsejladserne, som altid foregår onsdag aften fra sidst i april til sidst i juni og igen fra først i august til sidst i september. Vi afslutter med 2 sejladser en lørdag i september. Vi sejler på fast udlagte baner, og da Faaborg Fjord ligger ret øst-vest vendt, er der 70-80 % chance for et langt godt krydsben. Ved alternative vindretninger findes andre muligheder som f.eks. den flotte tur Bjørne Rundt og baner som går på tværs af fjorden.

Resultater og program findes her. http://www.faaborg-sejlklub.dk/onsdags-kapsejlads/ 

Efter hver aftensejlads er der rigtig hygge i sejlklubben, hvor stort set alle af de ca. 25 startende både er repræsenteret. Der er typisk en lun ret til billige penge og altid en franskbrødsmad og kaffe, Te og almindelige drikkevarer til klubpriser. 

Det er efterhånden også snart en tradition at Faaborg Sejlklub afholder Speed Cup for diverse klassebåde. Siden 2012 er dette stævne blevet afholdt, og der er her mulighed for at vise klassen frem blandt andre bådtyper, og den vej rundt forsøge at skaffe nye sejlere. I år 2016 er Speed Cup ikke et ranglistestævner for Folkebåden. 

Med sejler hilsen
Per